De Modificaties
MINI Cooper S
MINI Cooper
MINI One
Mini Classic
Meetings / Circuit
Meer Modellen
MINI van A tot Z
Diversen
Artistiek
Zoek met Google:
Zoek foto:
 Alle Fotoalbums
 Google Translate
Vertaald uit het Duitse Auto-Bild:
(dus niet mijn tekst)

Foto's
25 foto's van de Mini Wagon

Milano maakt de Mini lang, februari 2004, update september 2004

De Mini Wagon zou zomaar de show kunnen stelen van de Cabrio. Voor BMW komt de Wagon als een verrassing. De Mini gaat op de Autosalon van Genève voor furore zorgen, officieel wordt daar de nieuwe Mini Cabrio gepresenteerd. En duidelijk minder officieel de Mini Wagon. Die is op zijn minst net zo bijzonder, maar wordt op een andere plaats gepresenteerd - bij de Milanese carosserriedesigner Carozzeria Castagna.

Een Combi-ombouw die aan de legendarische Austin Mini Countryman herinnert, en die Rudolf Probst van BMW-/Mini-Produktkommunicatie zo betitelt: "Best mooi, maar een puur een tuner- en verdelingsprodukt waarmee we niets te maken hebben". Die indruk hadden wij ook, tot aan het interview met ons had de man van BMW nog nooit gehoord van de Mini Wagon.

De Italianen rekken de Mini, met een onveranderde voorkant, achter op met 25 centimeter tot een totaallengte van 3,87 meter. Daarmee bereikt de Mini in combikleed bijna de afmetingen van zijn historische broeder. Heel dicht bij zijn voorbeeld komt de 10.000 Euro kostende ombouw pas met de aanwezigheid van een zichtbaar houtraamwerk.

Echt fraai wordt de in rode, zwarte en grijze kleur (met houtdetails) getoonde Mini Wagon door de alternatieve interieur designs. De lederen stoelen waarop men plaats kan nemen doen denken aan fauteuils. In combinatie met het met leer overtrokken dashboard en rietaankleding voor de middenconsole, hoedenplank en kofferbak zorgt Castagna voor een auto-interieur dat zich ergens tussen het Britse platteland en een Italiaanse Palazo bevindt.

Met de kleur van het leer (zwart of lichtbruin) varieert het design van de stoelen (zie foto's). Zelfs aan een spontane rust in de buitenlucht is gedacht, de hoedenplank kan eruit genomen worden en dienen als ondergrond om op te zitten in een vochtige wei.
Actiemodellen 2005
Concept Wagon
Design Studies
Politie Mini
Prototypes 2010
Tweede Generatie
Wagon van Castagna
XXL Limousine
MINI is een merk van de BMW Group, alle genoemde handelsmerken zijn gedeponeerde handelsmerken van BMW AG