De Modificaties
MINI Cooper S
MINI Cooper
MINI One
Mini Classic
Meetings / Circuit
Meer Modellen
MINI van A tot Z
Diversen
Artistiek
Zoek met Google:
Zoek foto:
 Alle Fotoalbums
 Google Translate
Van Auto-Week:
(dus niet mijn tekst)

Foto's
14 foto's van de 2e generatie Cooper en Cooper S.

Van origineel naar origineel (oktober 2006)

Na vijf jaar is het tijd voor een geheel nieuwe MINI. BMW heeft het niet aangedurfd om het uiterlijk over een andere boeg te gooien. De techniek daarentegen, is wel helemaal anders.

De nieuwe Mini heeft zijn oude stijl mogen houden. ‘Van het origineel naar het origineel’, noemt BMW dat. Wel is hij een beetje gegroeid. De lengte is 3,70 meter, hij is 1,68 meter breed en 1,41 meter hoog. Dat is zeven centimeter langer en een centimeter breder dan het model uit 2001. De hoogte is gelijk gebleven. Op 18 november 2006 kunnen we de nieuwe Mini verwelkomen.

De opmerkelijkste wijzigingen zijn de koplampen die voortaan geïntegreerde richtingaanwijzers heeft. Onder de koplampen zitten kleine mistlichten die door de ontwerpers worden gekenmerkt als schoonheidsplekjes. Verder valt aan de voorzijde op dat de koplampen voortaan niet meer meescharnieren naar boven.

De Mini One is opnieuw de basisversie en komt pas in de eerste helft van 2007 op de markt. Hij is in de Mark II voorzien van een 1,4-liter motor die 95 pk levert. De oude instapper heeft er vijf minder. Ook de Cooper en de Cooper S krijgen er bij het nieuwe model vijf pk bij. Ze hebben wel een compleet nieuwe motor. De dieselversie van de vorige Mini heeft ons land nooit bereikt. De importeur gaat bij de nieuwe generatie Mini opnieuw bekijken of de 90 pk sterke diesel in ons land gaat worden gevoerd.

De Cooper is voorzien van een 1,6-liter motor met 120 pk en een maximale trekkracht van 160 Nm. Hij haalt er 203 km/u mee en sprint in 9,1 seconden van 0 naar 100. Dat is 3 km/u en 0,1 seconde sneller dan voorheen.

De Cooper S heeft dezelfde 1,6-liter maar dan voorzien van een turbo. De vorige Cooper S had een compressormotor. Hij levert 175 pk en 240 Nm trekkracht – bij overboost is dat 20 Nm meer. De Cooper S kan 225 km/h en sprint in 7,1 seconden van 0 naar 100 – eveneens marginaal sneller dan zijn voorganger. De Cooper S onderscheidt zich van de Cooper door een nog wat forsere bult op de motorkap dan de vorige Mini.
In het interieur valt opnieuw de centraal geplaatste snelheidmeter op. Die is nog een wat groter dan voorheen. Hij dient dan ook niet alleen om de snelheid mee af te lezen, ook de entertainment- en navigatiefuncties zijn in de klok ondergebracht.
Wat R53.nl stopt hiermee de verslaggeving over de modellen na de eerste generatie. R53.nl richt zich op het tijdperk en de auto's van de R50, R52 en R53 modellenreeks.
Actiemodellen 2005
Concept Wagon
Design Studies
Politie Mini
Prototypes 2010
Tweede Generatie
Wagon van Castagna
XXL Limousine
MINI is een merk van de BMW Group, alle genoemde handelsmerken zijn gedeponeerde handelsmerken van BMW AG