De Modificaties
MINI Cooper S
MINI Cooper
MINI One
Mini Classic
Meetings / Circuit
Meer Modellen
MINI van A tot Z
Diversen
Artistiek
Zoek met Google:
Zoek foto:
 Alle Fotoalbums
 Google Translate
Introductie duurtest uit de Auto-Visie:
(dus niet mijn tekst)

1. Een overwinning op de Volkswagen New Beetle (oktober 2001)

Dit Onderwerp
overwinning op de Beetle
terug naar de 93-HL-HP
komend jaar en details

Er zijn al veel lovende woorden over gezegd en geschreven, maar blijft de nieuwe Mini ook leuk (en heel) als hij een jaar lang intensief wordt gebruikt? We voegden een Mini Cooper aan onze duurtestgarage toe om tot een antwoord te komen.

Een overwinning op de Volkswagen New Beetle, de enige andere gereïncarneerde icoon tot nu toe, heeft de Mini alvast gepakt: hij werd reeds meer dan een jaar vóór zijn geboorte gekoesterd als een pareltje, en wel door moeder BMW. Hoe graag de Duitsers op dat moment ook van Rover afwilde, hun ongeboren troetelkind moest koste wat kost behouden blijven. En dat is ze gelukt. Het is BMW ook gelukt om de Mini een (tot dusver) overtuigender rentree te laten maken dan de Kever. Die laatste mag dan overduidelijk de uiterlijke kenmerken van zijn illustere voorganger in zich dragen. onderhuids valt er bar weinig overeenkomstig DNA te ontdekken. De motor op een andere plek, de aandrijving op de verkeerde wielen, volstrekt onherkenbare rijeigenschappen.

Allemaal zaken die Kever junior, hoe aangenaam hij ook rijdt, er in historisch opzicht niet overtuigender op maken. Natuurlijk heeft BMW het in dat opzicht veel gemakkelijker gehad. Omdat de oude Mini toevallig wél de configuratie had die ook tegenwoordig nog als de norm in deze klasse geldt. Maar voor het feit dat de nieuwe Mini met zijn directe besturing en strakke wegligging ook qua rijeigenschappen aan zijn stamvader doet denken, valt BMW wel degelijk te prijzen. Bovendien heeft BMW niet de fout gemaakt om de Mini net zo te hypen zoals VoJkswagen met de New Beetle gedaan heeft. Of het allemaal mag baten moet de toekomst (of liever: de ontwikkeling van de verkoopcijfers) uitwijzen.
Pagina:  1  2  3  
100.000 km Test
640 Elektrische pk's
Cabrio AC Schnitzer
Cabrio Intro
Cabrio Test
Cooper Duurtest
Cooper Intro
Introductie Duurtest
Standaard
Versus forfour
MINI is een merk van de BMW Group, alle genoemde handelsmerken zijn gedeponeerde handelsmerken van BMW AG