De Modificaties
MINI Cooper S
MINI Cooper
MINI One
Mini Classic
Meetings / Circuit
Meer Modellen
MINI van A tot Z
Diversen
Artistiek
Zoek met Google:
Zoek foto:
 Alle Fotoalbums
 Google Translate
Vertaald uit het Duitse Auto-Bild:
(dus niet mijn tekst)

Foto's
20 foto's van de test

1. Liefde op het eerste gezicht (november 2005)

Dit Onderwerp
liefde op het eerste gezicht
irritatie bij de tweede blik
liefde koelt af
ooit komt de grote knal
technische gegevens en waardering

"Is it love?" Deze intieme vraag stelde de Mini community op 8 September 2001 voor de eerste keer en kreeg tot vandaag ongeveer 700.000 bindende antwoorden. Ja! Niet alleen voor een kleine auto een groot bewijs van liefde. En niet alleen voor ons een grote verrassing. Zelden was een remake van een cult klassieker zo succesvol. In de eerste acht maanden van 2005 werden er al 13,3 procent meer Mini's verkocht dan vorig jaar. Het Mini merk behaalt nu 15 procent van de BMW groepsomzet. In plaats van de beoogde 100.000 eenheden per jaar lopen nu bijna twee keer zo veel Mini's van de band - wat een liefdesverhaal!

De relatie tussen BMW en Mini stond aanvankelijk niet onder een goed gesternte. Na de dure affaire met Mini-moeder Rover scheidden de wegen van Bayern en de Engelse patient zich in 2000. En onder slechts één voorwaarde: de voogdij van de Mini blijft in München.

Op dat moment was Mini geen aantrekkelijke partner. Hoewel de Mini van 1959 tot begin oktober 2000 wereldwijd meer dan 5,3 miljoen kopers had pastte de Mini technisch gezien net zo goed in de 21 Eeuw als de goede oude stoommachine. Toen kwam de door niemand verwachte in Oxford gebouwde opvolger wat wederom leidde tot een mini-mania die het succes in de jaren '60 minstens evenaarde. Duidelijk dus dat we wilden weten of deze liefde op het eerste gezicht ook het harde huwelijksleven van alledag kan doorstaan. Op 09.10.2003 werd op de redactie het verbond voor 100.000 km aangegaan totdat het uit elkaar halen ons scheidt.
Pagina:  1  2  3  4  5  
100.000 km Test
640 Elektrische pk's
Cabrio AC Schnitzer
Cabrio Intro
Cabrio Test
Cooper Duurtest
Cooper Intro
Introductie Duurtest
Standaard
Versus forfour
MINI is een merk van de BMW Group, alle genoemde handelsmerken zijn gedeponeerde handelsmerken van BMW AG